Route des Vins: wandel langs Limburgse wijngaarden

Route des Vins bord bij Domein Aldenborgh

Wat is de Route des Vins?

De Route des Vins is een wandeling door het Limburgse heuvelland. In dit mooie gebied liggen inmiddels al een heel aantal wijngaarden, de één wat groter dan de andere. Het doel van de Route des Vins is om de wandelaar kennis te laten maken met zowel de Limburgse wijn en het mooie landschap. 

 

De Route des Vins start en eindigt in het dorp Wahlwiller, achter het kerkje op de parkeerplaats. De route gaat heuvel op en heuvel af en daarom is het goed om stevige wandelschoenen te dragen. Volg je de pijltjes en loop je tien kilometer, dan kom je langs vijf verschillende wijngaarden:

 

 

Sinds kort loopt de Route des Vins zelfs twee keer langs Domein Aldenborgh. We hebben een nieuwe, speciale wijngaard aangeplant van drie hectare. Dit wordt de eerste arbustum wijngaard van Nederland en een van de grootste van Europa. 

 

Route des Vins logo

Wijn proeven langs de Route des Vins?

Bij alle wijngaarden langs de Route des Vins is het mogelijk om wijn te proeven op afspraak. Echter, enkele domeinen organiseren slechts een deel van het jaar rondleidingen en/of proeverijen. Het is dus belangrijk om de bezoeken ruim van tevoren te boeken.

 

Met name rond de oogstperiode (september t/m november) zijn de meeste wijndomeinen erg druk met het oogsten en verwerken van hun druiven. Een uitgebreide rondleiding zal in dat geval niet mogelijk zijn, maar met wat extra plukkers weten de meeste collega's wel raad. Bij ons domein kunt u uw rondleidingen zelf inplannen. Wellicht dat uw bezoek aan ons zelfs te combineren is met (een gedeelte van) de Route des Vins. 

 

Wijn kopen langs de Route des Vins

Als je langs de Route des Vins loopt en eenmaal een lekkere wijn geproefd hebt wil je deze natuurlijk kopen. Na de proeverij is het vanzelfsprekend ongewenst om met wijnflessen bepakt de wandeling voort te zetten. Indien je in de buurt woont of nog wat langer in het Heuvelland blijft is het natuurlijk best om later even langs te rijden.

 

Wij hebben tevens een webshop waarin al onze beschikbare wijnen te koop zijn. Daarnaast zijn de meeste wijnen van de wijngaarden langs de Route des Vins tevens te koop bij BOB Nederlandse wijn in Amsterdam.

 

 

Meerdere Route des Vins

De wandelroute langs de wijngaarden van Wahlwiller en Eys was de eerste wijnwandeling. Inmiddels zijn er ook al Route des Vins in en rond Noorbeek, Ubachsberg, Winthagen en Meerssen. Verdere uitbreiding van deze zeer succesvolle routes zal slechts een kwestie van tijd zijn. Meer informatie over de wandelingen vindt u op de website van Visit Zuid-Limburg

 

Stuk van de Route des Vins in Eys