Eyra Riesling Brut

Een prachtig gestileerde fles vol mousserende wijn gemaakt volgens de Methode Traditionelle, dus met 2e vergisting op fles.

Deze mousserende Riesling is een blend van oogstjaren 2011 en 2013. Het is alsof de Kundersteen in de wijngaardgrond je toespreekt, en dan is de term mineralig nooit ver weg. Dit is alles wat Riesling zo mooi maakt: frisse zuren, rijp boomgaard- en steenfruit, met een aangenaam bittertje aan het eind. En dat alles omlijst met zachte bubbels. Genieten!

Eigenlijk zou je deze Eyra even in een karaf moeten beluchten, dan geeft deze wijn zich pas echt goed bloot en ervaar je de ware complexiteit ervan. Uitstekend als aperitief, maar ook zeker geschikt om aan tafel mee verder te gaan bij diverse gerechten met salades, vis, schaal- en schelpdieren.

 

Erik Sauter:

"We proeven beroepshalve en voor het plezier veel top-wijnen op basis van chardonnay, pinot-noir en pinot-meunier, maar de riesling werkt hier opvallend goed. Dit is een volwaardig alternatief voor andere, superieure en kostbare mousserende wijnen, inclusief de top van de Champagne."


Volume: 75 cl
Alc: 12% vol.